X

Volkswagen se aliază cu NIU pentru a produce scutere electrice

Volkswagen AG va încheia o alianţă cu grupul chinez NIU pentru a produce scutere electrice, a anunţat luni publicaţia germană Die Welt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Companiile vor produce împreună modelul Streetmate, a cărui viteză maximă este de 45 de kilometri pe oră, iar autonomia de 60 de kilometri, susţine Die Welt.

Citește și : Juan Guaido ameninţă că ar putea cere o intervenţie militară a SUA în Venezuela

Luna trecută, autorităţile din oraşul Hefei, din estul Chinei, au anunţat că societatea mixtă formată din Volkswagen AG şi producătorul auto chinez Anhui Jianghuai Automobile Co (JAC) intenţionează să investească 5,06 miliarde de yuani (750,83 milioane de dolari) într-o fabrică din Hefei, unde vor fi produse anual 100.000 vehicule exclusiv electrice.

Un document postat online de autorităţile locale din Hefei arată că Volkswagen şi JAC au obţinut aprobarea autorităţilor de mediu pentru construirea unei uzine capabile să producă 100.000 de maşini electrice pe an.

VW, care a livrat anul trecut 4,21 milioane de maşini în China şi Hong Kong, este prezent în statul asiatic de decenii. Pe lângă JAC, are societăţi mixte cu firmele auto de stat FAW Group şi SAIC Motor.

Citește și : Warren Buffett: Un război comercial între SUA și China ‘ar fi rău pentru toată lumea’

În următorii zece ani, Volkswagen vrea să producă peste 22 de milioane de vehicule electrice, aproximativ jumătate urmând să fie produse în China.

Tags: die weltNIUscutere electriceVolkswagen AG
Categorii: Diaspora