Voluntarii ucraineni confecționează ‘lumânări de tranșee’ pentru militarii de pe front

Publicat:

Voluntarii ucraineni confecționează „lumânări de tranșee” din cutii de conserve pentru militarii de pe front. Acestea pot fi folosite pentru a produce lumină și căldură , informează mediafax.

Un grup de voluntari ucraineni confecționează „lumânări de tranșee” din cutii de conserve pentru militarii care sunt pe front, în timp ce criza energetică provocată de bombardamentele rușilir își pune amprenta atât asupra forțelor armate, cât și asupra civililor.


Citește și : Kremlinul susţine că NU e nevoie de un decret semnat de Putin pentru a opri mobilizarea

Atacurile au vizat din ce în ce mai mult infrastructura ucraineană, inclusiv centralele electrice și rețeaua de electricitate, provocând pene de curent și perturbând alimentarea cu apă și căldură.

Lumânările de tranșee sunt cutii goale de vopsea și conserve de mâncare pentru animale care oferă atât căldură, cât și lumină. Lumânările au fost folosite de trupe în conflicte anterioare, inclusiv în cel de-al Doilea Război Mondial.

„(Lumânările) pot fi folosite pentru a usca un șanț, pentru a găti mâncare, ceea ce este foarte important, pentru a fierbe apă și pentru a încălzi oamenii”, a declarat Nino Nazarova, una dintre organizatoarele acțiunii, potrivit Reuters.

Nazarova a obținut 10.000 de cutii de conserve de la o fabrică din nordul Ucrainei în urmă cu câteva săptămâni. Inițial a crezut că va dura luni de zile pentru a le transforma în lumânări de tranșee, dar voluntarii au finalizat sarcina în timpul unui eveniment desfășurat duminică la un centru cultural din Kiev.

Citește și : Erdogan va discuta cu Putin şi Zelenski despre exportul cerealelor ucrainene

„Aceste cutii vin cu un capac. Așa că le poți închide, le poți arunca în apă clocotită, le poți încălzi și apoi le poți pune sub haină”, a spus ea.

Până în prezent, au fost livrate peste 3.000 de lumânări multifuncționale în tranșeele ucrainene din sudul și estul țării, a adăugat Nazarova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, alături de lideri din întreaga lume, la deschiderea Jocurilor Olimpice

Maia Sandu, alături de lideri din întreaga lume, la deschiderea Jocurilor Olimpice Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă, la Paris, la festivitățile prilejuite de deschiderea...

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei Rusia a început să includă drone noi, de fabricaţie ieftină, în atacurile sale...

VIDEO – Bază aeriană rusă din Crimeea, atacată de Ucraina

VIDEO - Bază aeriană rusă din Crimeea, atacată de Ucraina Ucraina a declarat vineri că forţele sale au efectuat o lovitură cu rachete asupra unui...

Ucraina “şantajează” ţările care sunt favorabile negocierilor de pace

Ucraina "şantajează" ţările care sunt favorabile negocierilor de pace Prin oprirea tranzitului ţiţeiului spre Ungaria şi Slovacia, Ucraina şantajează ţările care iau poziţie în mod...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.