Von der Leyen rămâne precaută față de noul termen cerut de Londra pentru Brexit

Publicat:

Termenul pentru negocierea viitoarei relaţii între UE şi Marea Britanie după ieşirea sa prevăzută să aibă loc la 31 ianuarie este “foarte ambiţios”, a avertizat vineri preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, la finalul summitului de la Bruxelles, relatează AFP, potrivit agerpres.

Ursula von der Leyen s-a declarat “gata să lucreze” imediat după Brexit în vederea unei relaţii “pe cât de apropiată este posibil” între cele două părţi, care au drept obiectiv să se înţeleagă până la sfârşitul anului 2020 asupra unui acord privind noua relaţie.


Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

“Scopul nostru este zero tarife, zero contingente şi zero dumping şi asta este foarte important pentru noi”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă după ce prim-ministrul britanic Boris Johnson a câştigat detaşat alegerile cu promisiunea că va realiza Brexitul la 31 ianuarie.

“Răspundem provocării că timpul este foarte scurt, avem 11 luni pentru a negocia un domeniu foarte amplu. Şi nu este vorba numai despre comerţ, ci şi despre educaţie, transport, pescuit şi multe, multe alte domenii care sunt în portofoliul ce trebuie negociat”, a mai spus Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

Liderii UE tocmai au încheiat discuţiile despre Brexit, dând publicităţii un comunicat care subliniază importanţa respectării de către Marea Britanie a standardelor cheie ale UE în domenii precum legislaţia muncii şi mediu în baza viitorului tratat comercial, relatează DPA.

“Viitoarea relaţie va trebui să fie bazată pe un echilibru între drepturi şi obligaţii şi să asigure o relaţie pe picior de egalitate”, au convenit liderii UE, potrivit concluziilor summitului UE.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

De asemenea, ei au făcut apel la “ratificarea rapidă” a acordului de divorţ al Marii Britanii de UE, care deschide calea spre ieşirea ţării din blocul comunitar până la 31 ianuarie şi şi-au reiterat dorinţa “de a stabili o viitoare relaţie cu Marea Britanie cât mai apropiată posibil”.

Nu în ultimul rând, liderii UE cer progrese rapide în realizarea muncii preparatorii pentru negocierile care vor fi începute imediat ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.