Von der Leyen: UE ajută la repatrierea a 100.000 de cetăţeni comunitari blocaţi în străinătate

Publicat:

Uniunea Europeană ajută la repatrierea a circa 100.000 de europeni blocaţi din străinătate din cauza consecinţelor pandemiei de coronavirus, a transmis joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP, scrie agerpres.

“În acest moment, peste 100.000 de bărbaţi, femei şi copii şi-au exprimat deja dorinţa de a reveni”, a precizat şefa executivului european într-un mesaj video postat pe Twitter.


Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în lume

“Suntem aici pentru a-i ajuta să revină acasă. Lucrăm la asta cu guvernele naţionale. Diplomaţii europeni din întreaga lume vin în sprijin”, a adăugat ea.

Germania a precizat că 13 zboruri sunt pe cale de a fi organizate pentru a repatria în total circa 3.000 de europeni din Egipt, Maroc, Filipine, Tunisia şi Argentina.

“De asemenea, pregătim repatrierea unor europeni din Peru, Mongolia şi din mai multe ţări africane”, a adăugat Ursula von der Leyen.

În ultimele două zile, UE a repatriat din Maroc austrieci şi alţi cetăţeni din blocul comunitar, precum şi elveţieni, bosniaci şi americani, a menţionat ea.

Citește și : Marea Britanie va repatria o parte din trupele sale din Irak

Comisia a co-finanţat aceste zboruri prin intermediul mecanismului european de protecţie civilă.

“De la începutul apariţiei coronavirusului, am repatriat peste 1.200 de cetăţeni ai UE, de exemplu din Japonia şi SUA”, a precizat preşedinta CE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.