X

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ în procesul schimburilor comerciale cu țările din zona euromediteraneeană. Parlamentul a ratificat în prima lectură modificarea CONVENȚIEI regionale cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene.

Potrivit autorilor, noile prevederi vor facilita și desfășurarea proceselor de prelucrare și producere a mărfurilor care întrunesc condițiile originii preferențiale și sunt scutite de taxe vamale în zona euromediteraneeană. Respectiv, noile reguli vor ușura și integrarea economică, consolidarea și dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare integrate în țările din regiune. Mai mult decât atât, modificarea Convenției are drept rezultat o serie de beneficii economice pentru Republica Moldova, în special la capitolul de atragere a investițiilor în sectorul industrial.

Amintim că, R. Moldova a aderat la Convenția regională cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene în 2015. Documentul are drept scop facilitarea comerțului și integrarea lanțurilor de aprovizionare în zonă.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Tags: Vor fi simplificate procedurile vamale
Categorii: EconomieȘtirile zilei