X

Voronin face acuzaţii dure la adresa Puterii de la Chişinău

Voronin face acuzaţii dure la adresa Puterii de la Chişinău

Doi agitatori ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au fost reținuți de poliția din Soroca în timp ce distribuiau pliante împotriva unui referendum pe care formațiunea îl consideră „ilegal”. 

Vladimir Voronin, liderul PCRM, a criticat acțiunile autorităților și a acuzat poliția de abuz de putere.

Citeşte şi: Alertă aeriană în România! Un grup de drone a fost reperat aproape de graniţă – Stiripesurse.md

Conform lui Voronin, cei doi agitatori au fost înconjurați de trei mașini pline de polițiști și reținuți fără un motiv clar.

Voronin face acuzaţii dure la adresa Puterii de la Chişinău

„Nu s-a primit nicio explicație clară pentru această acțiune care depășește cu mult limitele Codului Electoral. Polițiștii au murmurat incoerent că pliantele ar fi ilegale”, a declarat Voronin.

Ulterior, legalitatea pliantelor a fost confirmată de tipografia care le-a produs, iar liderul PCRM a subliniat că pliantele conțineau toate datele de identificare necesare conform legislației.

Voronin a susținut că acțiunea poliției nu a avut legătură cu legalitatea materialelor, ci cu mesajul transmis de acestea, care critică referendumul și guvernarea actuală.

Voronin face acuzaţii dure la adresa Puterii de la Chişinău

„Autoritățile folosesc forțele de ordine ca un instrument represiv”, a afirmat acesta.

Printre cei reținuți se numără și un bărbat de 81 de ani, membru al PCRM, care ar fi fost percheziționat și umilit de polițiști.

„I-au fost confiscate telefonul și banii, iar polițiștii agresivi îi cereau să recunoască faptul că face propagandă împotriva referendumului contra cost”, a declarat Voronin.

Voronin face acuzaţii dure la adresa Puterii de la Chişinău

Agitatorii au fost eliberați după câteva ore, însă pliantele nu le-au fost returnate. Voronin a acuzat regimul actual de încercări de cenzură și intimidare, avertizând că astfel de incidente ar putea deveni frecvente pe măsură ce referendumul se apropie. El a subliniat că „presiunea și intimidarea” nu vor descuraja PCRM, ci dimpotrivă, vor întări rezistența partidului.

În final, Voronin a făcut un apel la cetățeni să spună „un NU ferm și decisiv” referendumului și să respingă actualul regim, pe care l-a calificat drept „represiv”.

 

Tags: alegeriPartidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM)referendumVladimir Voronin
Politică