X

Un vot-cheie privind o reformă a imigraţiei în SUA a fost amânat pentru vineri de Camera Reprezentanţilor

Un vot-cheie privind o reformă a imigraţiei în Statele Unite, menită să pună capăt controversatelor separări în rândul familiilor migranţilor ilegali, a fost amânat pentru vineri de Camera Reprezentanţilor, potrivit republicanilor, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Majoritari în Congres, dar divizaţi asupra subiectului, republicanii urmau să supună joi la vot două texte legislative.

Citește și : Peste 300 de migranţi au fost salvaţi de o patrulă a pazei de coastă de la Tripoli în largul coastei de vest a Libiei

Primul, reflectând poziţiile cele mai dure ale formaţiunii, a fost respins în cursul după-amiezii (193 voturi pentru, 231 împotrivă). Prevăzut pentru finalul zilei, votul asupra celui de-al doilea proiect, care încearcă să reconcilieze poziţiile dure cu cele moderate, a fost amânat, a indicat majoritatea republicană.

Semn al fricţiunilor interne asupra spinoasei chestiuni a imigraţiei, scrie AFP, parlamentarii republicani din Camera Reprezentanţilor au fost convocaţi joi după-amiaza la o reuniune cu uşile închise. Liderul lor, Paul Ryan, a subliniat în ultimele săptămâni că nu doreşte să prezinte un text care ar putea fi respins.

Planurile republicane merg pe linia decretului semnat miercuri de preşedintele Donald Trump: copiii migranţilor ilegali nu vor mai fi separaţi de familie, ci vor rămâne într-un centru de detenţie cu părinţii pe timpul urmăririi penale.

Citește și : Parlamentul European denunță derapajele de la standardele democratice în Republica Moldova

Propunerea legislativă care va fi votată vineri merge însă dincolo de această problemă urgentă, incluzând prevederi legate de finanţarea zidului la frontiera cu Mexicul, statutul tinerilor aşa-numiţi ‘dreamers’ (visători) – cei câteva sute de mii de imigranţi ilegali sosiţi pe teritoriul SUA pe când erau minori -, precum şi de o reducere netă a imigraţiei legale.

Tags: Camera ReprezentantilorcongresmigrantireformaStatele Unitevot
Categorii: Știrile zilei