Votul final pentru sanctificarea Papei Paul al VI-lea şi a arhiepiscopului Oscar Romero va avea loc la 19 mai (Vatican)

Publicat:

Votul final pentru sanctificarea Papei Paul al VI-lea şi a arhiepiscopului Oscar Romero, considerat un martir de către catolicii din America Latină şi nu numai, va avea loc la 19 mai, a anunţat joi Vaticanul, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Papa Francisc a convocat un consistoriu – o întâlnire formală a cardinalilor – pentru a aproba canonizarea Papei Paul al VI-lea şi a lui Oscar Romero, preotul din El Salvador asasinat, se precizează în comunicatul Vaticanului.


Citește și : Donald Trump iese la contraatac în scandalul cu starleta XXX

Cu toate acestea, Paul al VI-lea şi Romero vor intra oficial în panteonul sfinţilor catolici doar după celebrarea slujbelor de canonizare care vor avea loc într-o etapă ulterioară.

Paul al VI-lea a fost papă între 1963 şi 1978 şi a rămas în amintirea catolicilor în special pentru încheierea cu succes a Conciliului Vatican II, care a marcat istoria Bisericii prin implementarea unor reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite.

Acesta a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale, lansând documentul Humanae Vitae, în 1968, o perioadă care a însemnat revoluţia sexuală pentru cea mai mare parte a lumii occidentale.

Monseniorul Romero, arhiepiscop de San Salvador, a fost un critic înverşunat al încălcării drepturilor omului comise de armată şi rebelii de stânga la începutul războiului civil din El Salvador din perioada 1980-1992.

Citește și : Parlamentul European cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale din Venezuela

Cunoscut drept ”Sfântul Romero al Americilor”, preotul a fost împuşcat mortal de un lunetist aparţinând unui grup de extremă-dreapta în anul 1980, pe când celebra slujba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.