X

Votul final pentru sanctificarea Papei Paul al VI-lea şi a arhiepiscopului Oscar Romero va avea loc la 19 mai (Vatican)

Votul final pentru sanctificarea Papei Paul al VI-lea şi a arhiepiscopului Oscar Romero, considerat un martir de către catolicii din America Latină şi nu numai, va avea loc la 19 mai, a anunţat joi Vaticanul, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Papa Francisc a convocat un consistoriu – o întâlnire formală a cardinalilor – pentru a aproba canonizarea Papei Paul al VI-lea şi a lui Oscar Romero, preotul din El Salvador asasinat, se precizează în comunicatul Vaticanului.

Citește și : Donald Trump iese la contraatac în scandalul cu starleta XXX

Cu toate acestea, Paul al VI-lea şi Romero vor intra oficial în panteonul sfinţilor catolici doar după celebrarea slujbelor de canonizare care vor avea loc într-o etapă ulterioară.

Paul al VI-lea a fost papă între 1963 şi 1978 şi a rămas în amintirea catolicilor în special pentru încheierea cu succes a Conciliului Vatican II, care a marcat istoria Bisericii prin implementarea unor reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite.

Acesta a confirmat, de asemenea, o îndelungată interdicţie privind avortul şi utilizarea contraceptivelor artificiale, lansând documentul Humanae Vitae, în 1968, o perioadă care a însemnat revoluţia sexuală pentru cea mai mare parte a lumii occidentale.

Monseniorul Romero, arhiepiscop de San Salvador, a fost un critic înverşunat al încălcării drepturilor omului comise de armată şi rebelii de stânga la începutul războiului civil din El Salvador din perioada 1980-1992.

Citește și : Parlamentul European cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale din Venezuela

Cunoscut drept ”Sfântul Romero al Americilor”, preotul a fost împuşcat mortal de un lunetist aparţinând unui grup de extremă-dreapta în anul 1980, pe când celebra slujba.

Tags: america latinacanonizarecardinaliconsistoriuEl SalvadorOscar RomeroPapa FranciscPapa Paul al VI-leavatican
Categorii: Diaspora