X

Vovc îl toarnă pe Constantinov la PCCOCS

Vovc îl toarnă pe Constantinov la PCCOCS

Liviu Vovc a depus o sesizare la PCCOCS, după declaraţiile lui Dmitrii Constantinov despre proclamarea „Republicii Găgăuzia”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Vovc a scris că după ce Constantinov a declarat presei din Transnistria despre posibila proclamare a Republicii Găgăuzia, autoritățile, dar mai ales deputații nu au făcut nimic, transmite Știri.md.

Vovc îl toarnă pe Constantinov la PCCOCS

„Unica reacție a fost din partea consilierei Președintelui Parlamentului precum că atenționează actorii politici că legislația curentă stabilește clar pedepse pentru promovarea separatismului. Și? Chiar atât de iresponsabili să fie? Chiar nu s-a găsit niciunul din cei 63 de deputați care să sesizeze instituțiile de ordine cu privire la aceste afirmații? Toată ziua de ieri am sperat că se va găsi măcar un ales al poporului responsabil, dar văd că vacanța e sfântă și nu au timp ei de problemele țării”, a scris Vovc.

Citeşte şi: Putin nu uită şi nu iartă! Avionul în care se afla Prigojin S-A PRĂBUŞIT în Rusia! – Stiripesurse.md

Politicianul a menționat că nu poate să aștepte și în această dimineață a transmis un denunț în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi inițiată o cauză penală cu privire la declarațiile Președintelui Adunării Populare a Găgăuziei.

Şeful Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Dmitrii Constantinov, a declarat că nu exclude că în ședința din 9 septembrie a congresului deputaților și autorităților reprezentative de toate nivelurile din autonomie, s-ar putea discuta subiectul privind proclamarea autonomiei în Republica Găgăuzia.

Tags: Dmitrii ConstantinovGagauziaLiviu VovcProcuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS)
Categorii: PoliticăȘtirile zilei