Vreme capricioasă în toată Europa. Cod roşu de caniculă în Portugalia şi ploi torenţiale în Grecia

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Republica Portugheză, după ce în zonă a fost emis o avertizare de cod roșu de caniculă pentru 2 august. Căldură va fi și în Franța, în timp ce în Grecia sunt anunțate ploi.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care călătoresc în Republica Portugheză că Institutul Portughez al Mării și Atmosferei a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 1 august 2018 și de cod roșu de caniculă pentru data de 2 august 2018, relatează mediafax.


Citeşte şi: Trump s-a răzgândit în privinţa Chinei şi măreşte taxa pe importuri

Zonele vizate de caniculă sunt: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre și Braga.

Totodată, pentru ziua de joi este emis un cod portocaliu de caniculă pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal și Viana do Castelo. Este de așteptat ca temperaturile maxime să atingă peste 40 de grade Celsius la umbră.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o altă avertizare de călătorie și pentru sudul Franței. Până în 5 august în sudul Franței (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, Bouches-du-Rhône, Gard, Herault, Pyrenees Orientales, Aude, Tarn și Aveyron), este cod portocaliu de caniculă iar temperaturile pot atinge 40-42 grade Celsius.

Citeşte şi: Un avion cu 100 de oameni la bord S-A PRĂBUŞIT în Mexic – VIDEO

Grecia, în schimb, se va confrunta cu ploi torențiale. MAE anunță că a fost prelungită perioada de înrăutățire a vremii până la data de 4 august 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic. Joi este prognozată vreme instabilă în Macedonia centrală și de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale și Peloponez (în principal partea de vest). Potrivit sursei citate, vineri ploile puternice vor afecta Macedonia centrală și de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale ambasadele României din Portugalia, Franța și Grecia. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.