Vremea o ia razna. Ninsori abundente în China. Ce spun specialiștii

Publicat:

Vremea o ia razna. Ninsori abundente în China. Ce spun specialiștii

Ninsorile abundente care au cuprins regiuni din centrul și estul Chinei începând de miercuri au perturbat transporturile în provinciile Hubei, Hunan și Anhui, într-o perioadă în care se celebrează Festivalul Primăverii, ocazionat de Anul Nou Chinezesc, transmite agenția Xinhua, citată de Agerpres.

În provincia Anhui din estul Chinei, la peste 95 de stații de taxare de pe autostrăzi a fost refuzat accesul autovehiculelor începând de duminică dimineață, din cauza zăpezii și a condițiilor de îngheț.


Citește și SUA și Marea Britanie au lovit 36 de ținte Houthi din Yemen

Restricțiile au provocat neplăceri pentru numeroși călători în timpul “migrației” de sărbători, fenomen cunoscut sub numele de “chunyun”, care a început pe 26 ianuarie și se va încheia pe 5 martie.

Potrivit companiei Hubei Airports Group, ambele piste ale Aeroportului Internațional Wuhan Tianhe din provincia Hubei au fost închise începând de sâmbătă seara din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

În aceeași provincie Hubei, aeroportul din orașul Jingzhou, a fost, de asemenea, închis sâmbătă.

Compania China Railway Wuhan Bureau Group și-a anunțat duminică intenția de a suspenda 141 de curse feroviare dus-întors din cauza ninsorilor și a vremii geroase.

Autoritatea feroviară a desfășurat aproape 3.000 de angajați pentru a efectua lucrări de deszăpezire în zona a circa 4.000 de macazuri de cale ferată pentru a asigura buna funcționare a serviciilor.

În provincia învecinată Hunan, autoritatea feroviară a impus restricții de viteză pe căile ferate de mare viteză Chongqing-Xiamen și Zhangjiajie-Jishou-Huaihua, ceea ce a condus la întârzieri pentru unele trenuri. Compania China Railway Guangzhou Group a suspendat, de duminică până luni, 20 de curse feroviare de mare viteză cu trecere prin această provincie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează 'talia mică' O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.