X

Vremea rea a făcut prăpăd în România. Străzi inundate, copaci doborâți și grindină

Vremea rea a făcut prăpăd în România. Străzi inundate, copaci doborâți și grindină

Vremea din România a trecut de la o extremă la alta. După mai bine de două săptămâni de caniculă, asupra țării vecine s-au abătut furtunile. În sud-vest a plouat cu gheață, iar localnicii spun că le-au fost distruse complet culturile agricole. Avertizarea de ploi și vijelie se va menține și astăzi. 

„- Uitați și dumneavoastră. – Nu e frunză-n pom. – Nimic. – Atât de mult bătu, ziceai că e… Doamne, credeam că nu mai scăpăm. – Sfârșitul lumii. – Am zis gata…”

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ploaia cu gheață, care a durat aproximativ o jumătate de oră a distrus grădini și livezi în sud-vestul țării. Cel mai afectat a fost județul Mehedinți unde furtuna a lăsat oamenii din câteva sate fără recoltă, potrivit tv8.md.

„Ce legume aveați în grădină? Aveam roșii, aveam ardei, aveam țelină, morcovi, mirodenii, aveam și noi. Ce să mai avem acum? Și florile rupte. Ce să mai avem? La ce să mai stăm aici?”

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

La Iași mai multe străzi au fost inundate din cauza ploii torențiale. Șoferii și-au făcut cu greu loc prin apa adâncă.

Pentru astăzi, meteorologii români au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru 27 de județe din centrul și sudul țării.

Tags: caniculaRomania
Externe