Vremea rea din Spania ÎNCHIDE şcolile: Peste 250.000 de elevi au rămas acasă! – VIDEO

Publicat:

Ploile torenţiale care au căzut în noaptea de miercuri spre joi în sud-estul Spaniei au provocat inundaţii importante în regiunea Valencia, iar închiderea şcolilor ca urmare a fenomenelor meteorologice severe a afectat peste un sfert de milion de copii, au indicat joi autorităţile citate de APP, potrivit agerpres.

Precipitaţiile abundente au provocat haos pe străzi şi au perturbat transportul public, iar râul Clariano s-a revărsat peste maluri inundând locuinţe şi determinând evacuarea zonelor învecinate, au indicat serviciile pentru intervenţii de urgenţă.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

În înregistrările video distribuite de serviciul naţional de meteorologie AVAMET pot fi văzute maşini luate de viituri în Moixent şi torenţi ce au înghiţit localitatea învecinată Ontinyent, care s-a confruntat cu cele mai abundente precipitaţii de după anul 1917, după cum a notat agenţia.

În regiune a fost emis cod roşu de vreme severă, iar autorităţile regionale au anunţat că au dispus închiderea unităţilor de învăţământ din 84 de municipalităţi, măsură ce afectează peste 255.000 de elevi.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Ploile torenţiale şi vântul puternic vor continua să afecteze şi vineri sudul regiunii Valencia şi nordul Alicante, conform prognozelor AEMET.

Furtunile cu vânturi puternice, ploile abundente şi căderile de grindină au încheiat brusc sezonul estival pe insula spaniolă Mallorca, conducând la amânarea începerii şcolii în anumite zone, a anunţat joi guvernul regional al Insulelor Baleare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.