Vremea rea face prăpăd în RD Congo: Cel puţin opt oameni au fost ‘înghiţiţi’ de o alunecare de teren!

Publicat:

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale în estul Republicii Democrate Congo (RD Congo), a declarat joi un oficial local, relatează dpa, potrivit agerpres.

Alunecarea de teren s-a produs joi dimineaţă în oraşul Bukavu din provincia Kivu de Sud, a declarat primarul oraşului, Bilpa Ulengabo.


Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

Operaţiunile de căutare pentru supravieţuitori continuă, a afirmat Ulengabo, precizând că autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească.

RD Congo şi unele ‘ţări din Africa de Est, între care Uganda, Tanzania, Burundi şi Kenya, au fost afectate de “precipitaţii neobişnuit de abundente şi de inundaţii”, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

Peste 2,8 milioane de persoane sunt în prezent afectate şi peste 280 şi-au pierdut viaţa, a anunţat OCHA la începutul săptămânii.

Ploile abundente au fost provocate de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de dipol pozitiv din Oceanul Indian care urmează să se reducă în săptămânile următoare, însă este de aşteptat ca “ploile torenţiale să persiste pe parcursul lunii decembrie şi să se intensifice”, a spus OCHA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.