X

Vremea se răcorește, în următoarele zile se așteaptă ploi cu descărcări electrice

Vremea se răcorește, în următoarele zile se așteaptă ploi cu descărcări electrice

În următoarele zile vremea se răcorește. Temperatura aerului va înregistra o ușoară scădere. Răcoarea se va simți mai mult în localitățile din nordul Republicii Moldova. În partea de sud se menține vreme caniculară, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). 

Potrivit meteorologilor, până luni, 5 august,  se prevede o răcorire treptată a vremii. „Sâmbătă, temperaturile vor înregistra scăderi în regiunile nordice și centrale ale țării, în timp ce sudul va continua să fie afectat de caniculă. În zilele următoare, această răcire se va extinde pe întreg teritoriul țării. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă, manifestându-se pe arii extinse prin ploi de scurtă durată și fenomene electrice. Luni, aceste condiții se vor ameliora”, indică SHS.

Potrivit SHS, sâmbătă, 3 august, temperatura maximă a aerului va înregistra 32°C, la noapte mercurul în termometre va coborî până la 21°. Vântul va sufla cu o intensitate de 27 km/h. Va ploua. Se așteaptă averse cu descărcări electrice.

Citește și: Euro Marathon pentru o Moldovă prosperă și europeană, la Chișinău, pe 8 septembrie

În zilele următoare, răcoarea se va extinde pe întreg teritoriul țării. Vântul va sufla din direcția nord-vestică.

Temperaturile minime noaptea vor scădea de la +18..+23°C, până la +13..+18°C. Ziua, temperaturile maxime vor fi cuprinse între +23..+30°C.

Vântul va sufla din direcția nord-vestică. Temperaturile minime noaptea vor scădea de la +18..+23°C, până la +13..+18°C. Ziua, temperaturile maxime vor scădea de la +28..+35°C la +23..+30°C.

Tags: descărcări electriceploi
Social