Vulcanul Etna din Sicilia a erupt din nou, expulzând lavă şi cenuşă

Publicat:

Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt din nou sămbătă, anul în curs fiind unul foarte activ pentru vulcan, informează DPA, potrivit agerpres.

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV) a înregistrat activitate în creştere sâmbătă dimineaţă, a precizat instituţia.


Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Potrivit imaginilor difuzate, lava şi cenuşa se scurgeau din partea sud-estică a craterului, iar o coloană de fum cenuşiu se ridica la mare înălţime în atmosferă.

Nu au fost raportate pagube până la această oră.

Vulcanul, cu o altitudine de 3.357 de metri, a expulzat lavă şi cenuşă în mai multe rânduri începând cu mijlocul lunii februarie. De atunci, au fost înregistrate circa 50 de erupţii.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Activitatea vulcanică de pe muntele Etna, deseori un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, a dus la închiderea de mai multe ori a aeroportului Catania din cauza cenuşii depuse pe pistă.

În septembrie, guvernul Siciliei a promis un ajutor de 2 milioane de euro pentru a veni în sprijinul municipalităţilor din regiune care s-au confruntat cu pagube cauzate de cenuşă şi de căderea de pietre vulcanice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.