X

Vulcanul Etna din Sicilia a erupt din nou, expulzând lavă şi cenuşă

Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt din nou sămbătă, anul în curs fiind unul foarte activ pentru vulcan, informează DPA, potrivit agerpres.

Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia (INGV) a înregistrat activitate în creştere sâmbătă dimineaţă, a precizat instituţia.

Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Potrivit imaginilor difuzate, lava şi cenuşa se scurgeau din partea sud-estică a craterului, iar o coloană de fum cenuşiu se ridica la mare înălţime în atmosferă.

Nu au fost raportate pagube până la această oră.

Vulcanul, cu o altitudine de 3.357 de metri, a expulzat lavă şi cenuşă în mai multe rânduri începând cu mijlocul lunii februarie. De atunci, au fost înregistrate circa 50 de erupţii.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Activitatea vulcanică de pe muntele Etna, deseori un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, a dus la închiderea de mai multe ori a aeroportului Catania din cauza cenuşii depuse pe pistă.

În septembrie, guvernul Siciliei a promis un ajutor de 2 milioane de euro pentru a veni în sprijinul municipalităţilor din regiune care s-au confruntat cu pagube cauzate de cenuşă şi de căderea de pietre vulcanice.

Tags: cenuşăEtnaINGVlavaSicilia
Categorii: Diaspora