X

Vulcanul Kerinci de pe insula Sumatra din Indonezia a intrat în erupţie

Vulcanul Kerinci de pe insula Sumatra din Indonezia a erupt miercuri expulzând o coloană de cenuşă groasă care a atins o altitudine 900 de metri deasupra nivelului craterului, relatează Xinhua, potrivit agerpres.  

Vulcanul a intrat în erupţie miercuri la ora locală 05:46 (22:46 GMT marţi).

Citește și : Oraşul Soledar a căzut în mâna ruşilor

“Seismograma a înregistrat erupţia timp de 8 minute şi 20 de secunde, cu un nor de cenuşă deplasându-se spre est şi nord-est”, a declarat Irwan Safwan de la Postul de observare a vulcanului Kerinci.

Nivelul de alertă pentru vulcanul Kerinci, care are o altitudine de 3.805 de metri deasupra nivelului mării, a fost ridicat, a mai spus Safwan.

Autorităţile indoneziene au avertizat locuitorii să nu se apropie de zona periculoasă aflată pe o rază de 3 km de crater şi să nu se alimenteze cu apă din râurile care izvorăsc din munte.

Citește și : Harkovul a fost bombardat intens la câteva ore după vizita ministrului german de externe

De asemenea, locuitorii sunt sfătuiţi să poarte măşti pentru a se proteja de riscurile reprezentate de cenuşa vulcanică şi să fie pregătiţi să-şi evacueze locuinţele în orice moment.

Autorităţile din provincia Jambi pregăteşte în prezent o rută de evacuare care trece prin Parcul Naţional Kerinci-Seblat.

Tags: craterindoneziaKerincisumatra
Categorii: Știrile zilei