Vulcanul Popocatepetl şi-a intensificat activitatea; şcolile din capitala Mexicului au fost închise

Publicat:

Autorităţile din Mexic au sistat joi cursurile cu prezenţă fizică pentru peste 100.000 de elevi din mai multe oraşe situate în apropierea unuia dintre cei mai activi vulcani de pe teritoriul ţării după ce activitatea eruptivă s-a intensificat în ultimele zile, stârnind temeri privind riscuri sanitare, informează Reuters, potrivit agerpres.

O serie de erupţii relativ mici, dar puternice produse la vulcanul Popocatepetl, al cărui vârf este acoperit cu zăpadă, au determinat oficialii statului Puebla să suspende atât cursurile şcolilor publice, cât şi pe cele ale unităţilor private la toate nivelurile în cele 22 de oraşe din cauza căderilor de cenuşă.


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

Cursurile din oraşele afectate vor fi temporar desfăşurate online.

Cenuşa ajunsă în atmosferă, precum şi gazele degajate în urma erupţiilor pot fi nocive atunci când sunt inhalate, iar în cel mai grav scenariu, ar putea determina evacuări masive.

Popocatepetl, care înseamnă ”muntele care fumegă” în dialectul aztec Nahuatl, este unul dintre vulcanii cei mai atent monitorizaţi din lume. Este situat la o distanţă de doar 72 de kilometri sud-vest de Ciudad de Mexico, unde locuiesc circa 9 milioane de persoane, numărul total al locuitorilor în zona metropolitană ajungând la 22 de milioane.

Potrivit unor imagini distribuite pe reţelele de socializare, mulţi oameni aflaţi în principala piaţă în stil colonial din capitala statului Puebla purtau măşti pentru a se proteja de cenuşa din atmosferă.

Chiar dacă în capitala statului şcolile au rămas deschise, oficialii le-au recomandat rezidenţilor să evite activităţile în aer liber.

Centrul pentru prevenirea dezastrelor CENAPRED din Mexic a menţinut joi nivelul de alertă al vulcanului la nivelul galben, ceea ce indică un risc moderat.

CENAPRED a raportat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 154 de degajări de cenuşă şi gaz la Popocatepetl, o explozie ”minoră” şi un seism tectonic.

Popocatepetl este al doilea vulcan ca înălţime din Mexic, cu o altitudine de 5.550 de metri, iar în zilele senine este vizibil pe linia orizontului în partea sudică a capitalei Mexicului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.