X

Vulturii evită să zboare deasupra zonelor de conflict din Ucraina vecină

Vulturii evită să zboare deasupra zonelor de conflict din Ucraina vecină

Vulturii își schimbă traseele de zbor pentru a evita zonele de conflict din Ucraina, transmite digi24 cu referire la publicația The Guardian.

Citește și: Fetiţă de 10 ani, în comă la spital, după ce mama ei a folosit o substanţă de uz veterinar pentru a scăpa locuința de purici

Potrivit sursei citate, datele GPS arată că vulturii nu numai că au făcut ocoluri mari de la începutul invaziei, dar și-au redus și pauzele de odihnă și mâncare sau chiar au renunțat cu totul la ele. În aceste condiții, păsările au avut nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la locurile lor de reproducere și, probabil, au folosit mai multă energie pentru a ajunge acolo, arată un nou studiu.

Descoperirile sugerează că vulturii au parcurs în medie 85 de kilometri în plus după invazia rusă în Ucraina. Dacă 90% dintre vulturi au făcut escale în Ucraina înainte de război, doar 32% au făcut acest lucru după invazie, unele locuri fiind evitate cu totul. Cercetătorii au constatat că cele mai mari abateri de la ruta directă au avut loc acolo unde activitatea militară a fost mai mare.

Cercetătorii au avertizat că situația ar putea întârzia reproducerea vulturilor, deoarece aceștia au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera. La rândul său, acest lucru ar putea afecta șansele de supraviețuire a puilor.

Tags: razboi UcrainaVulturii evita Ucrainavulturii in Ucraina
Știrile zilei