X

Walmart va angaja suplimentar 50.000 de persoane

Walmart şi-a atins obiectivul de a angaja 150.000 de persoane şi intenţionează să mai atragă alte 50.000, pentru a răspunde cererii pentru alimente şi o gamă largă de alte bunuri, de la maşini de cusut la aparate de ras electrice, în timpul pandemiei de coronavirus, transmite CNBC, scrie news.ro .

Grupul de retail este cel mai mare angajator privat din Statele Unite, având 1,5 milioane de angajaţi. La jumătatea lunii martie, grupul anunţa planuri de ocupare a 150.000 de posturi în magazine, centre de distribuţie şi depozite, până la sfârşitul lunii mai.

Citește și : Bilanțul pandemiei de COVID-19 în SUA

Şi alţi comercianţi cu amănuntul de produse esenţiale au angajat mii de persoane, între aceştia numărându-se Amazon, Kroger şi CVS Health.

De la anunţarea obiectivului său, Walmart a angajat în medie 5.000 de persoane pe zi, şi a primit peste 1 milion de cereri, a afirmat directorul pentru resurse umane al Walmart, Donna Morris. Ea a arătat că circa 85% dintre noile angajări sunt temporare sau part-time, dar unele vor deveni permanente.

Pentru a accelera angajările, Morris a spus că a scurtat procesul de recrutare de la două săptămâni la 24 de ore, permiţând angajaţilor să aplice printr-un mesaj text, şi că a colaborat cu peste 70 de companii pentru a găsi lucrători care au fost trimiţi în şomaj tehnic în industrii grav afectate de epidemie, precum restauraţie şi hoteluri.

Citește și : Trump sugerează că Beijingul ar trebui să suporte consecinţe pentru izbucnirea pandemiei

Morris a adăugat că alte 50.000 de angajări se vor concentra pe domenii cheie, cum ar fi şoferi, casieri, lucrători în depozite şi cumpărători personali în magazine.

Tags: angajariDonna MorrispandemieStatele UniteWalmart
Categorii: Știrile zilei