Wang Yi: China doreşte doar armonie la nivel mondial

Publicat:

Temerile potrivit cărora China încearcă să detroneze Statele Unite pe scena mondială sunt “nefondate”, a declarat vineri ministrul de externe chinez Wang Yi, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, relatează AFP, potrivit agerpres.

China doreşte doar armonie la nivel mondial, a declarat Wang Yi la Consiliul pentru Relaţii Externe (Council on Foreign Relations), o organizaţie independentă privind relaţiile internaţionale.


Citește și : Viktor Orban: Din ce în ce mai puţini europeni se nasc şi tot mai mulţi străini sunt importaţi

Referindu-se la un articol recent în care cercetători americani susţin că Beijingul îşi intensifică eforturile pentru a ajunge la o poziţie hegemonică în lume, Wang Yi a spus: “Vreau să vă spun foarte clar că este vorba despre o eroare de judecată strategică gravă”.

“Este o anticipare falsă care poate fi extrem de dăunătoare intereselor americane şi viitorului Statelor Unite”, a avertizat şeful diplomaţiei chineze.

În ultimii ani, China şi-a extins în mod semnificativ influenţa, în special în Africa. La ONU, China îşi întăreşte din ce în ce mai mult poziţia, desfăşurând tot mai mulţi militari în operaţiunile de pace şi sporind cu regularitate contribuţiile sale financiare pentru organizaţie.

Citește și : Indonezia : Tsunami pe insula Sulawesi

Wang Yi a negat de asemenea orice furt de tehnologie dezvoltată de companii străine de către China. “Vreau să subliniez faptul că China nu a copiat brevete străine” şi “nu va copia brevete străine”, a dat el asigurări.

Ministrul de externe chinez urmează să rostească vineri o alocuţiune în cadrul Adunării Generale a ONU, la fel ca şi omologul său rus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu

Andrei Năstase a dus la Președinție o carte despre Donald Trump, pentru a o înmâna președintei Maia Sandu Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase, care va...

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova

Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova Prima zi de admitere la universităţile din Republica Moldova a început cu probleme tehnice. Platforma online...

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță

Locuitorii cartierului din preajma Aeroportului, lăsați fără infrastructură, fără spații verzi și fără speranță S-au pomenit marginalizați și chiar ignorați. De această părere sunt mai...

A fost desemnat constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni

A fost desemnat constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni Directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţă, luni, că a fost desemnat constructorul ansamblului de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.