X

Washingtonul condamnă în termenii cei mai puternici planurile talibanilor de a reinstitui execuţiile și amputările

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price a declarat vineri că Washingtonul condamnă în termenii cei mai puternici comentariile unui oficial taliban care a spus că gruparea va reinstitui utilizarea amputărilor şi execuţiile ca pedeapsă în Afganistan, informează Reuters, potrivit agerpres

Într-un briefing telefonic cu reporterii, Price a răspuns comentariilor liderului talibanilor mullahul Nooruddin Turabi făcute agenţiei Associated Press, spunând că aceste pedepse “ar constitui abuzuri clare, grosolane ale drepturilor omului”.

Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

“Rămânem fermi împreună cu comunitatea internaţională pentru ca autorii unor astfel de abuzuri să fie traşi la răspundere”, a spus Price.

Washingtonul declarase că orice potenţială recunoaştere a noului guvern condus de talibani la Kabul, care l-a înlocuit pe cel sprijinit de Occident şi prăbuşit luna trecută, ar depinde de respectarea drepturilor omului.

“Urmărim foarte atent”, a mai spus Price. “Şi nu doar ascultând anunţurile ce apar, dar urmărind foarte atent cum se comportă talibanii”.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice

 

Tags: kabulNed PriceNooruddin Turabioccidentwashington
Categorii: Știrile zilei