X

Washingtonul îşi va respecta angajamentele din tratatul de dezarmare nucleară

SUA intenţionează să îşi onoreze în continuare angajamentele din tratatul de dezarmare nucleară New START, în ciuda deciziei Rusiei de a suspenda momentan înţelegerea, potrivit DPA şi agerpres.

“Nu se schimbă nimic în privinţa obligaţiilor pe care ni le-am asumat”, a declarat miercuri presei purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

Citeşte şi: Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă – VIDEO – Black News

Decizia Rusiei de a îngheţa acordul a fost “nefericită şi iresponsabilă”, a adăugat ea.

Administraţia SUA consideră că “o putere nucleară responsabilă trebuie să continue să lucreze cu alte ţări din lume care au astfel de capacităţi nucleare”, iar Washingtonul îşi ia “în serios” obligaţiile din Tratatul New START, a spus Singh.

Rusia a suspendat oficial miercuri acordul New START, ultimul mare tratat de acest fel cu SUA, în contextul tensiunilor puternice privind invazia din Ucraina.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în estul Tadjikistanului – VIDEO – Black News

În timp ce Washingtonul a criticat dur decizia, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a subliniat că cele două ţări comunică în continuare.

“Nu e ca şi cum am închis comunicarea. Salutăm comunicarea cu Rusia”, a declarat ea.

Tags: rusiaSabrina SinghSUATratatul New START
Categorii: Știrile zilei