Washingtonul le cere americanilor care se află în Etiopia ‘să părăsească ţara cât de curând posibil’

Publicat:

SUA le-au cerut vineri americanilor care se află în Etiopia “să părăsească ţara cât de curând posibil” din cauza “escaladării” conflictului, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Le recomandăm cu putere cetăţenilor americani să renunţe să se deplaseze în Etiopia şi celor care se află în prezent în Etiopia să înceapă să se pregătească să părăsească ţara”, a postat ambasada americană de la Addis Abeba pe Twitter.


Citește și : Inundaţiile fac ravagii în Bosnia (VIDEO)! Capitala ţării ‘s-a scufundat’ în BEZNĂ!

Departamentul de Stat american şi-a întărit deja avertismentul către cetăţenii americani, recomandându-le să nu meargă în ţara în război sau “să ia în calcul să plece dacă se află deja la faţa locului”.

Însă într-un comunicat publicat vineri, ambasada merge mai departe.

“Situaţia securitară în Etiopia este foarte instabilă. Recomandăm cetăţenilor americani aflaţi în Etiopia să părăsească ţara cât de curând posibil”, a transmis misiunea diplomatică.

Ambasada SUA recomandă părăsirea ţării cu un zbor comercial dar se declară gata să-i ajute pe americani în caz de nevoie.

Citește și : Coastele britanice sunt luate cu asalt! Sute de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

Nouă grupuri rebele etiopiene au anunţat vineri la Washington crearea unei alianţe împotriva guvernului premierului Abiy Ahmed, într-un “front unit” condus de combatanţii din Frontul de eliberare al poporului din Tigray (TPLF), care ameninţă să pornească spre capitala Addis Abeba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.