X

Washingtonul şi-a retras toţi diplomaţii din Siria

Diplomații americani care lucrau la stabilizarea proiectelor în nord-estul Siriei au părăsit țara, a informat luni un oficial din Statele Unite, la o zi după ce Washingtonul a informat că a decis să retragă 1.000 de militari din regiune, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Oficialul a informat că unii dintre militari încă se află în Siria, însă procesul de retragere al acestora a fost demarat.

Citeşte şi: Franţa ia măsuri pentru securitatea forţelor sale din nord-estul Siriei şi cere Turciei să-şi înceteze IMEDIAT ofensiva

Mark Esper, secretarul Apărării de la Washington a confirmat, de asemenea, că toți cei aproximativ 1.000 de militari americani aflați în nordul Siriei vor fi evacuați, afirmând că este vorba de o “retragere deliberată” cu scopul de a proteja forțele SUA.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o “zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Citeşte şi: Orban pierde Budapesta! Opoziţia a câştigat şi alte oraşe importante

Tags: diplomatiMark EspersiriaSUAturciawashington
Categorii: Sinteze