X

Web Summit anulează invitaţia de a ţine un discurs la ediţia din 2018 pentru Marine Le Pen

Cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, Web Summit, a retras invitaţia de a ţine un discurs la ediţia din 2018 pentru Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, scrie Politico, potrivit news.ro.

Organizatorul conferinţei, Paddy Cosgrave, a informat pe Twitter că a reanalizat decizia şi a anulat invitaţia către Le Pen.

Citește și : Rusia examinează luarea unor măsuri ca răspuns la sancţiunile SUA asupra Phenianului (Interfax)

“Având în vedere ce sfaturi am primit şi reacţiile din mediul online de peste noapte, prezenţa sa este o lipsă de respect. Avem ambiţia de a fi recunoscuţi drept o platformă riguroasă pentru dezbateri. În ultimii ani, am adăugat scene private şi publice pentru dialoguri solide privind probleme controversate şi definitorii pentru timpurile noastre. Dar mai avem multe de învăţat”, a afirmat Cosgrave.

Web Summit este unul dintre cele mai importante evenimente pentru antreprenorii din mediul tehnologiei. Următoarea ediţie urmează să aibă loc în noiembrie la Lisabona, iar Marine Le Pen urma să ţină un discurs. Decizia vine la o zi după ce Cosgrave a explicat de ce a invitat-o pe Le Pen: “Web Summit este un loc în care oamenii trebuie să fie pregătiţi să le fie contestate opiniile şi ei să conteste opiniile celorlalţi”.

Citește și : Ayatollah Ali Khamenei admite că a făcut o greșeală în negocierile privind Acordul Nuclear semnat în 2015

Tags: invitaţiaMarine Le PentwitterWeb Summit
Categorii: Diaspora