WhatsApp amână din nou aplicarea strictă a noilor reguli de confidenţialitate

Publicat:

Serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook a anunţat vineri o nouă amânare a aplicării stricte a noilor reguli de confidenţialitate, care au fost criticate de unii pentru că ar extinde colectarea de date de la cele două miliarde de utilizatori ai săi, informează AFP, potrivit agerpres.   

Compania californiană amânase deja cu trei luni, până pe 15 mai, implementarea pentru toţi utilizatorii a noilor condiţii de utilizare a WhatsApp ca urmare a îngrijorării unor utilizatori care s-au temut că mesageria va împărtăşi informaţiile cu compania mamă Facebook.


Citește și : SOS Satele Copiilor anchetează abuzurile sexuale în structurile sale din Africa şi Asia

WhatsApp a indicat vineri pe site-ul său că nu va întrerupe în mod direct accesul utilizatorilor care refuză noii termeni, ci le va trimite în continuare memento-uri.

Potrivit platformei, noile reguli schimbă modul în care agenţii de publicitate care utilizează WhatsApp pentru a comunica cu clienţii lor pot partaja date cu Facebook. Însă în opinia criticilor, o astfel de schimbare deschide posibilitatea unei partajări mai largi a datelor cu Facebook.

“Nu vor fi suprimate conturile nimănui sau nimeni nu va pierde capacitatea de a folosi WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări”, a asigurat platforma vineri.

Citește și : Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl

Utilizatorii vor primi însă memento-uri ‘persistente’ privind noua politică şi riscă să piardă încetul cu încetul accesul la unele funcţii dacă nu sunt de acord cu noii termeni. Aceştia vor putea astfel continua să primească apeluri audio şi video pentru o perioadă de timp fără a putea accesa lista de mesaje. După câteva săptămâni, nu vor mai putea primi mesaje şi apeluri.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.