WhatsApp-ul din India restrânge transferurile de mesaje împotriva ‘fake news’. Mai mulţi oameni au fost linşaţi

Publicat:

Mesageria mobilă WhatsApp a anunţat vineri că limitează transferurile de mesaje în India, o măsură destinată să frâneze propagarea ştirilor false care au cauzat o serie de linşaje în această ţară din Asia de Sud, informează AFP, potrivit agerpres.

Zvonuri pe internet cu privire la o presupusă prezenţă a răpitorilor de copii au costat viaţa a 20 de persoane în linşaje ale mulţimii pe întreg teritoriul ţării, în ultimele două luni, după cum a estimat presa locală.


Citeşte şi: 11 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

Situaţia cunoaşte un aşa de mare răsunet încât guvernul indian a ameninţat săptămâna aceasta că urmăreşte platforma, proprietatea Facebook, estimând că atât timp cât este un canal de comunicare pentru informaţii false “nu poate scăpa de responsabilitate”.

În răspuns, societatea a anunţat că va închide posibilitatea transferurilor unui mesaj la mai multe conturi simultan şi testează o limită de cinci transferuri pe mesaj.

Şi transmiterea rapidă a unui mesaj conţinând fotografii, video va fi suprimată.

Cu peste 200 de milioane de utilizatori, India este prima piaţă pentru WhatsApp. Indienii primesc pe acest canal zilnic un număr fenomenal de mesaje şi imagini pe care le transmit adesea imediat celorlalte persoane din lista lor.

Această frenezie a transferurilor mesajelor a făcut ca zvonuri false să se răspândească foarte rapid.

Citeşte şi: Moscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA

“Credem că aceste schimbări – pe care vom continua să le evaluăm – vă vor ajuta în prezervarea scopului imiţial al WhatsApp: o aplicaţie de mesagerie privată”, a declarat grupul american într-un comunciat.

Primul linşaj în urma zvonurilor propagate pe WhatsApp a avut loc în India în mai 2017, în statul Jharkhand, când mulţimi furioase au linşat opt persoane.

Ultimul linşaj a fost cauzat de un zvon care circula pe WhatsApp, iar o mulţime formată din 2.000 de persoane l-a bătut până la moarte pe un informatician de 27 de ani, în statul Karnataka (sud). Singura vină a bărbatului ucis şi a prietenilor săi a fost că a oferit ciocolată copiilor din zonă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu)

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu) Concentrațiile de metale grele găsite în porții unice de ciocolată și produse...

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.