Wikipedia depune plângere la CEDO pentru a obţine ridicarea blocării sale în vigoare de doi ani în Turcia

Publicat:

Fundaţia Wikimedia, care găzduieşte site-ul Wikipedia, a anunţat joi că a depus plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a obţine ridicarea blocării enciclopediei online în vigoare de doi ani în Turcia, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Wikimedia a depus plângere împotriva Turciei la CEDO”, a anunţat într-o conferinţă de presă telefonică Katherine Maher, directoarea generală a fundaţiei.


Citește și : Germania ia atitudine faţă de situaţia drepturilor omului din Hong Kong

Autorităţile turce au blocat accesul la site în aprilie 2017, din cauza a două articole ale Wikipedia care stabilesc o legătură între Ankara şi organizaţii extremiste.

Wikimedia a explicat că recurge la CEDO după tentative în acest sens fără rezultat în Turcia, în special pe lângă Curtea Constituţională, care nu a luat poziţie pe acest subiect în aceşti doi ani.

Katherine Maher a subliniat că nu a acceptat cererea Turciei de a elimina aceste articole pentru că fundaţia a estimat că “respectivul conţinut ţine de libertatea de expresie protejată de lege”.

Stephen LaPorte, director juridic al fundaţiei a adăugat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că guvernul turc a cerut înlăturarea articolelor “fără nicio explicaţie oficială privind partea presupus ilegală”.

Autorităţile turce au recurs în mai multe rânduri în aceşti ultimi ani la blocarea anumitor site-uri, precum Facebook sau Twitter, în general după atentate.

Citește și : Londra respinge zvonurile privind demisia premierului: Theresa May va fi cea care-l va întâmpina pe Trump!

China a interzis şi ea Wikipedia în toate limbile pe 15 mai, în contextul în care versiunea în mandarină era deja blocată din 2015. Katherine Maher a afirmat că examinează recursurile disponibile pentru a ridica această blocare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.