William Lai ar urma să fie validat drept candidat al DPP la funcţia de preşedinte al Taiwanului

Publicat:

Vicepreşedintele taiwanez William Lai urmează să fie validat miercuri drept candidat al Partidului Democrat-Progresist (DPP) pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din Taiwan, a anunţat formaţiunea politică, potrivit Reuters şi agerpres.

Insula va organiza alegeri prezidenţiale în ianuarie 2024.


Citeşte şi: Papa Francisc: ‘Celibatul? Nu sunt încă pregătit să îl revizuiesc’ – Black News

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul.

La începutul lui august anul trecut, China a organizat manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, ca răspuns la vizita la Taipei a preşedintei de la acea vreme a Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi.

Armata chineză a explicat că prin operaţiunile comune ale forţelor aeriene şi maritime în jurul insulei Taiwan şi-a “testat eficient” capacitatea de luptă.

Citeşte şi: Un mort şi 39 de răniţi într-un carambol uriaş în Ungaria din cauza unei furtuni de praf – Black News

Anterior, Beijingul avertizase Statele Unite, de mai multe ori, cu privire la riscul ca o vizită a unui înalt demnitar american la Taipei să constituie o provocare majoră pentru China.

Actuala preşedintă a Taiwanului este Tsai Ing-wen, care a obţinut această funcţie în urma alegerilor din ianuarie 2016. În perioada ianuarie 2006 – mai 2007, ea a fost vicepreşedinte al Taiwanului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

VIDEO – ‘Supacell’, serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix

VIDEO - 'Supacell', serialul pe care mulți l-au văzut într-o singură noapte. Face furori pe Netflix „Supacell”, noul serial britanic pe Netflix, a captat rapid...

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.