X

Wizz Air își anulează zborurile în R. Moldova

Wizz Air își anulează zborurile în R. Moldova

Compania aeriană low-cost Wizz Air, care abia a  revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău acum două săptămâni, și-a anunțat clienții despre anularea zborurilor începând cu 15 ianuarie, scrie Ziarul de Gardă.

Citește și: Ce a negociat Șor la Moscova? Slusari pretinde că știe

Motivul ar avea legătură cu modificarea codului aeroportului, din KIV în RMO, conform reprezentanților Autorității Aeronautice Civile (AAC).

Compania aeriană nu a făcut un anunț oficial în acest sens, și nici autoritățile de la Chișinău. Nu se cunoaște, deocamdată, dacă este vorba despre anularea zborurilor pentru câteva zile sau pentru o perioadă mai îndelungată.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a comunicat pentru ProTV Chișinău că ar exista o problemă tehnică de sistem în legătură cu schimbarea acronimului și că autoritățile nu au „nicio informație cu privire la sistarea zborurilor”.

Precizăm că  Wizz Air a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău în luna noiembrie 2023, după ce în martie își anulase toate zborurile din și spre Chișinău invocând motive de securitate din cauza războiului din Ucraina vecină.

Tags: Aeroportul Internaţional ChişinăuAndrei SpînuWizz Air
Știrile zilei