Wolfgang Schäuble avertizează în privinţa erodării democraţiei

Publicat:

Fostul preşedinte al Bundestagului şi ministru în mai multe guverne germane, Wolfgang Schäuble, a avertizat joi, într-un discurs în parlamentul austriac, în legătură cu o erodare a democraţiei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Pilonii esenţiali ai democraţiei sunt ameninţaţi, în special de internet şi social media, a afirmat el.


Citeşte şi: Fiul lui Pablo Escobar deplânge glorificarea ‘narco-culturii’ – Black News

Aşa-numita ‘economie a atenţiei’ controlată de algoritmi fracturează discursul, făcând mai dificilă găsirea de puncte comune, a spus Schäuble, cu prilejul unei ceremonii care a marcat redeschiderea clădirii parlamentului austriac după renovare.

‘Aproape oricine spune acum aproape orice pe net. Şi, se pare, de preferinţă în acord unul cu altul, unul peste altul sau unul împotriva altuia’, a adăugat Schäuble.

Societatea îşi pierde obişnuinţa de a comunica despre problemele importante, ‘însă aceasta este exact de ceea ce depinde democraţia’, a subliniat el.

‘Avem nevoie de o cultură a ascultării’, a spus politicianul conservator german în vârstă de 80 de ani, în prezent membru în Bundestag. Mai mult, cetăţenii trebuie să se simtă mai bine reprezentaţi şi că sunt parte a procesului democratic.

‘Nu oricine pune sub semnul întrebării măsurile din pandemie este un teoretician conspiraţionist. Nu oricine este îngrijorat de primirea refugiaţilor este un xenofob inuman. Şi nu oricine se îndoieşte de obiectivele climatice europene este un aşa-zis negaţionist climatic’, a afirmat Schäuble.

În mod similar s-a exprimat şi preşedintele Consiliului Naţional austriac (camera legislativă inferioară), Wolfgang Sobotka, vorbind în deschidere despre o pierdere de încredere în instituţiile democratice în anii recenţi.

Citeşte şi: Taiwanul anunţă incursiuni ale aviaţiei chineze pentru a doua zi consecutiv – Black News

Pentru a combate această tendinţă şi provocări precum criza climatică, migraţia sau consecinţele războiului, parlamentarii ar trebui să se concentreze pe respectul reciproc: ‘Pentru a face faţă împreună, avem nevoie de disponibilitate spre cooperare, toleranţă şi apreciere’, a declarat Sobotka.

Clădirea parlamentului austriac, inaugurată în urmă cu 130 de ani, a fost în proces de renovare în ultimii cinci ani şi include acum şi un nou centru pentru vizitatori. Costurile renovării s-au ridicat la circa 420 milioane de euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban

Israelul afirmă că a distrus un tunel prin care se puteau transporta arme din Siria în Liban Forţele armate israeliene au anunţat vineri că au...

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat

Riabkov: Pericolul unei confruntări între puteri nucleare nu trebuie subestimat Actuala confruntare dintre Rusia şi Occident asupra Ucrainei nu are corespondent în istorie şi o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.