X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

Publicat:

X își suspendă afacerile în Brazilia din cauza unei dispute privind cenzura

X și-a închis biroul din Brazilia din cauza unei dispute legate de cenzură. Asta după ce un judecător a decis că mai multe conturi de pe platformă, acuzate că dezinformează, trebuie închise.

Reprezentanții X susțin că un judecător al Curții Supreme braziliene, Alexandre de Moraes, le-a amenințat reprezentantul legal din Brazilia cu arestarea dacă nu respectă „ordinele sale de cenzură”, potrivit BBC.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Curtea Supremă a Braziliei nu a comentat. Brazilienii încă pot folosi X, au anunțat sâmbătă reprezentanții platformei miliardarului Elon Musk.

Moraes a decis că unele conturi acuzate că răspândesc dezinformare, multe aparținând unor susținători ai fostului președinte de dreapta Jair Bolsanaro, trebuie blocate în timp ce proprietarii lor sunt investigați.

După ce proprietarul X, Elon Musk, l-a criticat pe Moraes, judecătorul a ordonat amenzi de 100.000 de reali (19.774 USD) pe zi pentru orice cont pe care X l-a reactivat. De asemenea, Musk a fost pus sub imvestigație pentru mai multe acuzații, inclusiv obstrucționarea justiției.

În replică, X a transmis că personalul brazilian nu are nicio responsabilitate sau control asupra blocării conținutului și că Moraes a ales să amenințe personalul din Brazilia în loc să respecte legea.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

„Ca urmare, pentru a proteja siguranța personalului nostru, am luat decizia de a ne închide operațiunea din Brazilia, cu efect imediat. Responsabilitatea îi revine exclusiv lui Alexandre de Moraes. Acțiunile sale sunt incompatibile cu guvernarea democratică”, a anunțat X.

În plus, Musk a scris pe X că „nu există nicio îndoială că Moraes trebuie să plece”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autoritatea sanitară europeană se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox

Autoritatea sanitară europeană se aşteaptă ca mai mulţi oameni să pătrundă în Europa cu noua variantă de mpox Centrul European de Prevenire şi Control al...

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei

Madonna sprijină financiar un proiect promovat de parcul arheologic Pompei Starul pop Madonna a vizitat vineri seara Pompei, întâlnindu-se cu un grup de adolescenţi şi...

ChatGPT devine mai ‘vorbăreț’ cu ‘modul vocal avansat’

ChatGPT devine mai 'vorbăreț' cu 'modul vocal avansat' OpenAI a uimit utilizatorii când a demonstrat un mod vocal actualizat pentru cea mai avansată versiune a...

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă

Galeria de artă Somerset House din Londra rămâne deschisă publicului după incendiul de sâmbătă O parte din complexul istoric Somerset House din Londra va rămâne...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.