Xenofobia şi antisemitismul sunt în creştere vertiginoasă

Publicat:

Numărul infracţiunilor cu caracter xenofob şi antisemit a crescut în Germania cu aproape 20 % în 2018, comparativ cu anul precedent, potrivit ultimelor cifre ale Ministerului german de Interne publicate marţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un raport, ministerul arată că 7.701 acte xenofobe au fost înregistrate anul trecut, o creştere cu 19,7 % faţă de 2017. Actele antisemite au fost de 1.799, o creştere similară.


Citeşte şi: Ministrul Justiției din Madagascar anunţă EXTRĂDAREA lui Radu Mazăre

Aproape 90 % dintre autorii lor provin din medii de extrema dreaptă, a precizat ministrul german de interne, conservatorul Horst Seehofer, într-o conferinţă de presă.

În pofida a decenii de căinţă pentru Holocaust, Germania nu face excepţie în Europa, unde, la fel ca în Franţa, sunt răspândite atacurile împotriva evreilor.

Ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, şi-a exprimat din nou îngrijorarea marţi. Antisemitismul ”nu este un produs de import”, a avertizat Maas, în timp ce migranţii originari din ţări arabe au fost desemnaţi adesea ca fiind în parte responsabili de creşterea numărului atacurilor împotriva evreilor.

Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă face ceva, va suferi enorm!’

Între 2015 şi 2016, în Germania au sosit peste un milion de migranţi din Siria, Afganistan şi Irak. ”Multora dintre cei care au venit la noi li s-au inoculat de foarte tineri clişee antisemite”, a afirmat Maas în cadrul inaugurării unei reţele europene de luptă împotriva antisemitismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.