X

Xi Jinping a discutat cu Macron despre criza ucraineană

Preşedintele chinez Xi Jinping a făcut apel de miercuri la o soluţionare politică a crizei din Ucraina, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele francez Emmanuel Macron, informează media de stat, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

Xi Jinping a încurajat toate părţile implicate să rezolve criza prin dialog şi să profite deplin de platformele multilaterale disponibile, inclusiv de formatul Normandia, înfiinţat în 2014 după anexarea Crimeei de către Rusia şi declanşarea conflictului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, şi la care participă diplomaţi francezi, germani, ruşi şi ucraineni, au adăugat media de stat.

Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

De asemenea, preşedintele chinez i-a spus lui Macron că ţara sa va susţine mai multe bănci franceze şi instituţii financiare pentru a participa la sistemul de plată transfrontalier în yuani.

Nu în ultimul rând, ambii lideri au convenit să aprofundeze cooperarea în domeniul aviaţiei civile, mai menţionează sursele citate.

Citeşte şi: SUA şi NATO aşteaptă confirmări privind începerea retragerii efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei – Black News

În aceleaşi timp, informează Xinhua, preşedintele Emmanuel Macron a spus cu acest prilej că Franţa a susţinut mereu şi va continua să susţină pe deplin Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing şi Jocurile Paralimpice.

Tags: ChinaEmmanuel MacronfrantarusiaucrainaXi Jinping
Categorii: Externe