Xi Jinping contrazice diplomaţia americană, care vorbea de o ‘ciocnire a civilizaţiilor’

Publicat:

Nu există ”nicio ciocnire” a civilizaţiilor şi orice idee de superioritate rasială este ”greşită”, a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, a cărui ţară este angajată într-o dispută comercială cu SUA, relatează AFP, potrivit agerpres.

O responsabilă a Departamentului de Stat american, Kiron Skinner, a surprins luna trecută descriind rivalitatea cu China ca fiind “o luptă împotriva unei civilizaţii cu adevărat diferite şi a unei ideologii diferite”.


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

Este prima dată când Statele Unite se confruntă cu un “mare rival care nu este caucazian”, a spus ea la un forum pe probleme de securitate.

”A crede că propria rasă şi propria cultură sunt superioare şi a insista pentru a transforma sau chiar a înlocui alte civilizaţii este stupid (…) şi dezastruos în practică”, a replicat Xi Jinping în deschiderea Conferinţei privind dialogul civilizaţiilor asiatice de la Beijing.

“Nu există niciun conflict între civilizaţii diferite, este suficient să avem ochi pentru a aprecia frumuseţea tuturor civilizaţiilor”, adăugat preşedintele chinez, fără a menţiona SUA.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

Negociatori americani şi chinezi nu au reuşit să ajungă săptămâna trecută la un acord comercial, Beijingul anunţând măsuri în represalii la taxele vamale suplimentare impuse de Donald Trump pe 10 iunie.

Cu toate acestea, preşedintele american a transmis o notă de speranţă, referindu-se la o întâlnire potenţial “fructuoasă” cu omologul său chinez în cursul summitului G20 care va avea loc în Japonia la sfârşitul lunii iunie.

În pofida a patru decenii de dezvoltare care au transformat gigantul asiatic în putere economică, Partidul Comunist Chinez aflat la guvernare acuză în mod constant Statele Unite ale Americii că încearcă să frâneze dezvoltarea ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile

Ploaie torențială și furtuni azi în Moldova: Meteorologii avertizează asupra vremii imprevizibile Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi vremea în Moldova va fi instabilă,...

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani

Arheologii din Peru au descoperit un loc de sacrificare a copiilor, vechi de 600 de ani Arheologii au dezgropat de pe un teren viran din...

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa

Reacția lui Naomi Campbell, după ce Marea Britanie i-a interzis să conducă organizații caritabile, acuzând-o că a cheltuit donațiile pe tratamente spa Acuzată că a...

‘Ghost Ship of the Pacific’: Epava unei nave de război americane, găsită în stare ‘excepțională’

'Ghost Ship of the Pacific': Epava unei nave de război americane, găsită în stare 'excepțională' Epava unui distrugător al Marinei americane cunoscut drept „nava fantomă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.