Xi Jinping face prima sa vizită din 2014 în Xinjiang – VIDEO

Publicat:

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a deplasat în regiunea Xinjiang (nord-vest), a relatat vineri presa oficială, preluată de AFP, care menţionează că vizita lui Xi este prima din 2014 în această regiune lovită în anii trecuţi de atentate şi vizată de o represiune în numele antiterorismului, transmite agerpres.

Studii occidentale acuză Beijingul că a internat peste un milion de uiguri şi membri ai altor grupuri etnice musulmane locale în ‘lagăre’ de reeducare şi că a impus chiar ‘muncă forţată’ sau ‘sterilizări forţate’.


Citeşte şi: Biden salută deschiderea spaţiului aerian saudit pentru toţi transportatorii: ‘O decizie istorică!’ – Black News

China afirmă că este vorba despre ‘centre de formare profesională’ destinate să combată extremismul religios şi să îi pregătească pe locuitori într-o meserie, astfel încât să se asigure stabilitatea socială.

Beijingul mai spune că nu impune sterilizări, ci doar aplică politica naţională de limitare a numărului de naşteri, care a fost puţin pusă în practică anterior în Xinjiang.

Conform agenţiei chineze Xinhua, Xi Jinping a salutat progresele socio-economice ale regiunii, cu ocazia vizitei începute marţi la Urumqi, capitala regiunii.

Vizita sa precedentă în regiune în 2014 a fost marcată de un atentat comis în ultima zi şi care a fost urmat de declanşarea unei ample campanii antiteroriste de către autorităţi.

Anul 2014 a fost unul deosebit de sângeros, cu un alt atentat împotriva unor civili la Urumqi şi un al treilea în gara din Kunming, în sud-vestul Chinei, care s-au soldat fiecare cu zeci de răniţi şi au şocat ţara.

Autorităţile îi acuză pentru aceste atacuri pe separatiştii şi islamiştii uiguri.

La Shihezi, în nordul regiunii, Xi Jinping a lăudat miercuri activitatea Societăţii de producţie şi de construcţie din Xinjiang (‘Bingtuan’), sancţionată de SUA pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului.

Această puternică organizaţie economică semi-militară, responsabilă mai ales cu dezvoltarea agriculturii şi securizarea frontierelor, a făcut ‘mari progrese’ în materie de reformă şi dezvoltare, a declarat Xi.

Citeşte şi: Americanii spun că NU există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova – Black News

Presa de stat a publicat imagini care îl arată vorbind unor studenţi şi responsabili locali, asistând la un spectacol folcloric sau fiind aplaudat de locuitori.

Vizita lui Xi are loc înaintea congresului din toamnă al Partidului Comunist Chinez, la care, după toate probabilităţile, va fi reconfirmat la conducere.

Cu ocazia unei rare vizite în China în luna mai, Înaltul Comisar pentru drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, a chemat Beijingul să evite măsurile ‘arbitrare’ în Xinjiang, dar a denunţat în acelaşi timp ‘actele violente de extremism’ în regiune.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei

Paradisul din Italia care și-a închis porțile pentru turiști din cauza secetei Agrigento este un paradis turisc cunoscut în întreaga lume, însă seceta a dus...

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic

Caz șocant la Drochia. Un copil a luat toporul și a tăiat un deget fratelui mai mic Un copil a rămas fără un deget, după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.