Xi Jinping îi omagiază pe ‘eroii’ din ‘războiul poporului’ împotriva coronavirusului

Publicat:

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, i-a omagiat marţi pe ‘eroii’ din ‘războiul poporului’ chinez împotriva COVID-19, lăudând felul în care ţara sa a gestionat această criză, pe care a calificat-o drept ”o provocare”, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Sfidând acuzaţiile Statelor Unite şi ale altor ţări că eşecurile înregistrate în faza iniţială a pandemiei au permis o răspândire mai rapidă a coronavirusului, Xi Jinping a spus că Beijingul a acţionat tot timpul într-un mod deschis şi transparent şi că a adoptat măsuri decisive care au salvat vieţi.


Citește și: Rafael Correa NU scapă de închisoare! Curtea Supremă din Ecuador îi menține sentința grea

“China a ajutat la salvarea a zeci de milioane de oameni în întreaga lume prin acţiunile sale practice, arătând dorinţa sinceră a ţării de a construi un viitor comun şi o comunitate pentru omenire”, a spus preşedintele chinez la o ceremonie la Marea Sală a Poporului la Beijing.

El a afirmat că ţara sa este prima mare economie care revine la creştere în timpul pandemiei, un fapt pe care îl consideră a fi o dovadă a rezistenţei şi vitalităţii Chinei.

Xi Jinping l-a premiat pe Zhong Nanshan, înalt consilier medical şi expert în coronavirus care a contribuit la stabilirea strategiei Chinei împotriva COVID-19, cu Medalia Republicii, cea mai mare onoare a ţării.

Nu a existat însă nicio menţionare a lui Li Wenliang, doctorul care a fost pedepsit pentru că a transmis informaţii despre noua boală infecţioasă din Wuhan şi a cărui moarte de COVID-19 în februarie a declanşat indignare la nivel naţional, comentează Reuters.

Propaganda oficială, preluată în cor de media de stat, creditează de câteva luni Partidul Comunist Chinez (PCC) şi modul în care a reacţionat pentru cvasi-eradicarea virusului de pe teritoriul naţional, remarcă AFP, care aminteşte că, oficial, China înregistrează doar 4.634 de morţi de COVID-19 de la izbucnirea epidemiei.

Autorităţile chineze s-au confruntat cu critici în ţară şi în străinătate în primele zile ale pandemiei, unii spunând despre apariţia COVID-19 că ar fi ‘Cernobîlul chinez’, făcând referire la accidentul nuclear din URSS care a spulberat încrederea în capacitatea autorităţilor sovietice de a guverna.

Citește și: Washingtonul acuză China de HĂRȚUIREA jurnaliștilor străini

Autorităţile locale din Wuhan, oraşul unde a fost identificat prima dată coronavirusul, au fost acuzate că au acoperit primele informaţii, ceea ce a întârziat reacţia de urgenţă a ţării cu cel puţin două săptămâni.

Însă pe măsură ce infectările s-au răspândit în întreaga lume, iar numărul lor a scăzut la nivel intern, Beijingul a devenit mai sigur pe el, opunându-se investigaţiilor internaţionale asupra originilor pandemiei şi spunând că acţiunile sale rapide au permis să se câştige timp pentru ca celelalte ţări să se pregătească.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.