X

Xi Jinping îl felicită pe Joe Biden pentru victoria în alegerile din SUA

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a felicitat miercuri pe Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale americane, printr-un mesaj citat de presa de stat chineză, potrivit agerpres.

Promovarea unei dezvoltări sănătoase şi stabile a relaţiilor China-SUA nu serveşte doar intereselor fundamentale ale popoarelor celor două ţări, ci satisface şi aşteptarea generală a comunităţii internaţionale, a transmis Xi Jinping în mesajul său preluat de Xinhua.

Citește și : Grecia, Italia, Spania şi Malta au semnat un memorandum comun asupra noului Pact european privind migrația

Cele două ţări “trebuie să evite orice conflict sau confruntare şi să se respecte reciproc, într-un spirit de cooperare profitabil pentru ambele părţi, să se axeze pe colaborare, să-şi gestioneze divergenţele, să avanseze dezvoltarea sănătoasă şi stabilă a relaţiilor China-SUA şi să-şi dea mâna cu alte ţări şi comunitatea internaţională pentru a promova nobila cauză a păcii mondiale şi dezvoltării”.

În aceeaşi zi, mai menţionează Xinhua, vicepreşedintele chinez Wang Qishan i-a trimis un mesaj Kamalei Harris pentru a o felicita pentru alegerea în funcţia de vicepreşedintă a SUA.

Citește și : Bulgaria impune restricții mai dure în lupta cu coronavirusul

Tags: ChinaJoe BidenSUAWang QishanXi Jinping
Categorii: Știrile zilei