Xi Jinping laudă inițiativa Romei de a adera la BRI: Italia şi China vor intra într-o ‘nouă eră’

Publicat:

Italia şi China vor intra într-o “nouă eră” a cooperării, cu aşa-numita iniţiativă Belt and Road (BRI, Noul Drum al Mătăsii) şi cu alte proiecte, a declarat miercuri preşedintele chinez Xi Jinping, cu prilejul apropiatei sale vizite de stat în Italia, informează dpa, potrivit agerpres.

Italia este hotărâtă să devină prima ţară din G7 care se va ralia iniţiativei BRI, un proiect de anvergură prin care se urmăreşte dezvoltarea de noi rute pe mare şi pe uscat între China, Eurasia şi Africa.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

“Cu această vizită, doresc să stabilesc, împreună cu liderii italieni, punctele de orientare pentru relaţiile noastre bilaterale, pentru a le conduce spre o nouă eră”, a spus Xi într-un editorial pentru cotidianul italian Corriere della Sera. “Suntem gata, împreună cu partenerii italieni, să construim Belt and Road – Noul Drum al Mătăsii”, a spus el, salutând legăturile “istorice, culturale şi geografice” dintre Roma şi Beijing.

Xi a subliniat perspectivele investiţiilor chineze în Italia “în scopul creării unei noi ere pentru BRI în astfel de sectoare precum construcţia de nave maritime, aviaţia, aeronautica şi cultura”.

Liderul chinez, care se va afla în Italia de joi până sâmbătă, a omagiat moştenirea istorică a Romei Antice şi Renaşterii italiene.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

Într-o notă mai ludică, el a declarat totodată că “tinerilor chinezi le plac pizza şi tiramisu”.

Oficiali ai SUA şi ai UE şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intenţia Italiei de a se ralia BRI, pe fondul temerilor că acest lucru îi va prmite Chinei să-şi consolideze poziţiile chiar în inima Europei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.