Xi Jinping se răsteşte la SUA: ‘Ar trebui să respecte calea de dezvoltare a Chinei’

Publicat:

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat că Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să respecte calea de dezvoltare a Chinei şi interesele sale legitime, relatează Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit media de stat chineze, preşedintele Xi a mai spus, în cadrul unei întâlniri cu fostul secretar de stat american Henry Kissinger la Beijing, că SUA şi China au o opinie corectă una despre cealaltă în ce priveşte intenţiile strategie.


Citeşte şi: Atac armat într-un bar din California! Cel puţin 12 oameni au fost ucişi de gloanţe – VIDEO

Numindu-l pe Kissinger un vechi prieten al poporului chinez, preşedintele Xi a lăudat ”contribuţia istorică” pe care el a avut-o pentru relaţiile americano-chineze. ”Nu vom uita aceasta”, i-a declarat liderul chinez lui Kissinger.

În pofida suişurilor şi coborâşurilor, relaţiile americano-chineze au cunoscut în general un progres constant timp de patru decenii, a mai spus preşedintele Xi.

Citeşte şi: Accident maritim în Norvegia. Un vas militar s-a ciocnit cu un petrolier – VIDEO

În opinia liderului chinez, deoarece lumea de astăzi trece prin schimbări fără precedent, ce nu au fost văzute în ultimii o sută de ani, comunitatea internaţională aşteaptă ca relaţiile americano-chineze să continue mai departe în direcţia cea bună.

”Am convenit cu preşedintele Trump să ne întâlnim la apropiatul summit G20 în Argentina, unde cele două părţi pot avea un schimb aprofundat de opinii privind chestiunile de interes comun”, a afirmat Xi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.