Xi Jinping şi-a încheiat vizita în Rusia

Publicat:

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a părăsit miercuri Rusia după o vizită de stat în care a avut întâlniri care au durat ore bune cu omologul său rus Vladimir Putin, căruia i-a prezentat planul său de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina şi cu care a încheiat acorduri politice şi economice importante, transmite EFE, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiilor de presă ruse TASS şi RIA Novosti, Xi a primit salutul gărzii de onoare înainte ca avionul său să decoleze de pe aeroportul Vnukovo-2 din capitala rusă.


Citeşte şi: 19 funcţionari venezueleni au fost arestaţi într-o ‘cruciadă’ anticorupţie – Black News

Potrivit imaginilor difuzate de mass-media ruse, Xi a fost însoţit la aeroport de vicepremierul rus Dmitri Cernişenko, acelaşi oficial care l-a întâmpinat luni, la sosire.

Liderul chinez a urcat scările avionului prezidenţial şi apoi s-a întors pentru a-i saluta pe cei prezenţi la aeroport.

În timpul vizitei sale de stat în Rusia, efectuată în perioada 20-22 martie, Xi s-a întâlnit cu Putin în două rânduri, prima dată pentru o întrevedere informală şi a doua oară pentru negocieri oficiale.

Citeşte şi: Zelenski salută discuţiile ‘productive’ cu premierul japonez – Black News

Foto: (c) MIKHAIL TERESCHENKO/EPA


În a doua zi a negocierilor de la Kremlin, marţi, Putin i-a oferit lui Xi o cină de stat cu un meniu compus din tradiţionalul borş de sfeclă, revendicat deopotrivă de Ucraina şi de Rusia.

Banchetul a avut loc la Palatul Faţetelor, după ce ambii preşedinţi au cinat în ajun singuri la Kremlin.

În meniul de marţi s-au regăsit, ca antreu, crochete cu crab de Kamceatka şi ulei de trufe, urmate de borşul de sfeclă, fel de mâncare pe care, în iulie 2022, UNESCO a decis să-l protejeze, înscriindu-l cu caracter urgent drept Patrimoniu Cultural Imaterial după o campanie ucraineană intensă, notează EFE. Cu toate acestea, Kremlinul nu s-a sfiit să-i prezinte şefului de stat chinez acest borş ca fiind rusesc.

Papilele gustative ale lui Xi s-au delectat şi cu o salată de păstrăv de Karelia şi castraveţi, halibut de Murmansk pe pat de legume, biftec de carne de vită cu piure de cartofi afumaţi şi spumă de zmeură, potrivit agenţiei oficiale TASS.

Foto: (c)  PAVEL BYRKIN/SPUTNIK/EPA


Atmosfera a fost întreţinută de pianistul Denis Maţuev care a interpretat lucrări ale compozitorului rus Serghei Rahmaninov. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare Pentru antreprenorul ultrabogat Bassim Haidar, locuirea la...

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest...

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte Principalii republicani din Camera Reprezentanţilor i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze imediat...

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie Campania electorală a preşedintelui Joe Biden a strâns mai mult şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.