X

Xi Jinping transmite cele mai bune urări compatrioţilor din Hong Kong

Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis marţi cele mai bune urări compatrioţilor din Hong Kong şi Hong Kong-ului, în discursul său de Anul Nou, relatează Xinhua şi Reuters, potrivit agerpres.

“Situaţia din Hong Kong a fost preocuparea tuturor în ultimele luni”, a spus Xi Jinping.

Citește și : Ambasada SUA în Irak, atacată de manifestanţi

”Fără un mediu armonios şi stabil, cum poate exista o casă în care oamenii să poată trăi şi să lucreze fericiţi?”, a întrebat retoric preşedintele chinez. “Sperăm sincer să avem tot ce este mai bun pentru compatrioţii din Hong Kong şi Hong Kong”, a spus el.

Un Hong Kong prosper şi stabil este aspiraţia compatrioţilor din Hong Kong precum şi a celor din China continentală, a adăugat liderul chinez.

Fostă concesiune britanică, Hong Kongul a devenit în iunie scena unor ample proteste, după ce lidera executivului local, Carrie Lam, a încercat să promoveze o lege care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. În pofida retragerii proiectului legislativ la scurt timp, protestele din Hong Kong s-au transformat într-o mişcare pro-democraţie mai amplă, iar ciocnirile între manifestanţi şi poliţie au devenit tot mai violente.

Citește și : Militanții islamiști au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul RD Congo

Începând din iunie, în Hong Kong au avut loc aproape 950 de manifestaţii, marşuri şi alte acţiuni de protest pentru a denunţa limitarea libertăţilor şi amestecul masiv al Beijingului în afacerile interne ale fostei concesiuni britanice şi pentru a solicita o serie de reforme democratice.

Tags: Anul NouChinahong kongXi Jinping
Categorii: Știrile zilei