X

Xi Jinping transmite ‘profonde condoleanţe’ după busculada mortală de la Seul

Preşedintele chinez Xi Jinping a trimis un mesaj de condoleanţe la Seul, declarându-se ‘şocat’ de busculada în care şi-au pierdut viaţa peste 150 de persoane în timpul unei petreceri de Halloween, a anunţat duminică postul de televiziune de stat CCTV, informează AFP, potrivit agerpres

”În numele guvernului şi al poporului chinez, exprim profundele mele condeleanţe pentru victime”, a declarat preşedintele Xi într-un mesaj adresat omologului sud-corean Yoon Suk-yeol.

Citește și : Turcia nu a fost înştiinţată oficial de Rusia cu privire la retragerea sa din acordul privind exportul de cereale din Ucraina

Acesta a afirmat duminică că busculada produsă sâmbătă seara în timpul unei petreceri de Halloween la Seul este “o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, şi a declarat doliu naţional.

Tragedia s-a produs sâmbătă în jurul orei 22:00 (13:00 GMT) în apropierea Hotelului Hamilton, situat pe un bulevard principal înconjurat de alei înguste, în pantă. Şi-au pierdut viaţa cel puţin 151 de persoane – 97 de femei şi 54 de bărbaţi – , dintre care 19 străini, au declarat pompierii pentru AFP.

Cetăţeni din Iran, Uzbekistan, China şi Norvegia se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Doi cetăţeni ruşi figurează printre decedaţi, a transmis TASS.

Citește și : Telefonul personal al lui Liz Truss a fost piratat de agenţi suspectaţi că lucrează pentru Vladimir Putin

Autorităţile de la Seul au indicat duminică dimineaţa că 355 de persoane sunt date dispărute.

Tags: busculadaHalloweenXi JinpingYoon Suk-yeol
Categorii: Știrile zilei