X

Yair Lapid îi cere lui Biden o nouă arhitectură de securitate şi o coaliţie globală pentru contracararea ameninţărilor militare generate de Iran

Premierul interimar al Israelului, Yair Lapid, a afirmat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele SUA, Joseph Biden, că este necesară o nouă arhitectură de securitate şi comercială în Orientul Mijlociu şi formarea unei coaliţii mondiale pentru contracararea ameninţărilor militare generate de Iran , informează mediafax.

“Vom discuta despre construirea unei noi arhitecturi de securitate şi economică împreună cu naţiunile din Orientul Mijlociu, în continuarea Acordurilor Abraham şi a realizărilor obţinute la Summitul Negev”, a declarat Yair Lapid, cu ocazia întrevederii cu preşedintele Biden.

Citește și : Incendii de pădure în jurul oraşului Bordeaux (VIDEO); vremea caniculară continuă

“Vom discuta şi despre înnoirea puternicei coaliţii globale care va opri programul nuclear iranian. Există o relaţie istorică între SUA şi Israel, care exprimă legăturile continue dintre ţările noastre. Avem angajamente faţă de valori comune precum democraţia, libertatea, dreptul poporului evreu de a avea un stat propriu”, a precizat Yair Lapid, citat de cotidianul The Times of Israel.

“Sunt fericit să vă văd, domnule preşedinte. Este o bucurie să văd din nou un bun prieten. Relaţia dumneavoastră cu Israelul a fost întotdeauna personală”, a subliniat Yair Lapid, adresându-i-se preşedintelui Biden.

Citește și : SUA anunţă finanţări de 600 milioane de dolari pentru regiunea Pacificului

Tags: IranisraelJoseph BidenOrientul MijlociuSUAYair Lapid
Categorii: Sinteze