X

Yemen: Cetățean francez, eliberat după peste patru luni de captivitate

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat marți că un cetățean francez a fost eliberat după peste patru luni de captivitate în Yemen, informează agenția The Associated Press, potrivit Agerpres.

Macron i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la eliberarea lui Alain Goma, un francez de 54 de ani care efectua o călătorie pe mare în momentul în care a fost nevoit să ancoreze în portul Hodeida din Yemen, unde a fost reținut de rebelii houthi.

Citește și : Ungaria și-a majorat rezervele de aur de 10 ori din rațiuni de securitate

Oficialii din Yemen au declarat, sub protecția anonimatului, că Goma a fost eliberat în urma mai multor runde de discuții “intense” în liderii houthi și emisarul francez în Yemen.

Macron a mulțumit și sultanului și autorităților din Oman pentru rolul “decisiv” în eliberarea francezului, cât și autorităților saudite.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între insurgenţii houthi, susținuți de Iran, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

Citește și : Barnier: UE și Marea Britanie vor lucra „calm şi serios” în următoarele săptămâni pentru a se ajunge la un acord

Tags: captivitateEmmanuel MacronfrancezHodeidaRebelii houthiYemen
Categorii: DiasporaSinteze