Yemen. Trei militari şi cinci kamikaze, morţi într-un atac împotriva unui post militar

Publicat:

Trei militari yemeniţi şi cinci kamikaze au murit luni într-un atac împotriva unui post al armatei în sudul Yemenului, a indicat un responsabil al serviciilor de securitate, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit sursei, cei cinci kamikaze au încercat să intre cu maşina lor în incinta postului ce aparţine forţei militare antrenate de către Emiratele Arabe Unite (EAU) la Moudia, în provincia Abyane (sud).


Citeşte şi: BACŞIŞUL dat de Einstein în Japonia, scos la licitaţie în Israel

Patru atacatori au ieşit din maşină încercând să-şi detoneze centurile cu explozibili în interiorul postului militar, dar au fost împuşcaţi mortal, a precizat responsabilul. Şoferul şi trei soldaţi au murit în explozia maşinii capcană la intrarea în postul militar, conform aceleiaşi surse.

Patru militari au fost de asemenea răniţi în explozie, a adăugat aceeaşi sursă, fără a fi în măsură să spună dacă atacul a fost întreprins de Al-Qaida sau de altă grupare extremistă.

Atacul a intervenit la două luni după intrarea în Abyane a forţei yemenite antrenate de către Emirate pentru a-i urmări pe combatanţii reţelei Al-Qaida. Această forţă nu a întâmpinat o rezistenţă notabilă, combatanţii Al-Qaida preferând să se refugieze în munţii provinciei.

Vezi şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

Reţeaua jihadistă, bine implantată în Yemen, a profitat de haosul provocat de conflict între putere şi rebelii houthi pentru a-şi extinde influenţa, îndeosebi în sudul ţării. Ea este ţinta a numeroase atacuri întreprinse de drone, imputate Statelor Unite, şi de forţa antrenată de către Emirate, care fac parte din coaliţia sub comanda Arabiei Saudite, ce ajută din punct de vedere militar puterea din Yemen împotriva rebelilor.

Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqba) este considerată de către Washington drept ramura cea mai periculoasă a reţelei la nivel mondial.

Citeşte şi: CIA intră puternic în Afganistan. Talibanii sunt ţinta principală

Gruparea Stat Islamic, rivala Al-Qaida, este de asemenea implantată în Yemen, în favoarea unui conflict devastator cu care se confruntă ţara de peste doi ani.

Armata americană a afirmat că a atacat pentru prima dată, pe 16 octombrie, cu drone, taberele Statului Islamic în Yemen, omorând zeci de jihadişti. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează 'talia mică' O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.