Yoon Suk-yeol a avut o întâlnire informală cu trimisul american pentru Coreea de Nord

Publicat:

Preşedintele sud-coreean ales, Yoon Suk-yeol, a avut o rară întâlnire cu trimisul american pentru Coreea de Nord, a anunţat miercuri o sursă de la Seul familiară cu evenimentul, în contextul în care cele două părţi încearcă să-şi coordoneze politica faţă de Coreea de Nord sub noul guvern sud-coreean, potrivit Reuters şi agerpres.

Reprezentantul special american Sung Kim a sosit luni la Seul pentru un sejur de cinci zile care cuprinde discuţii cu omologul său în exerciţiu şi cu oficiali din echipa de tranziţie a lui Yoon.


Citeşte şi: ATAC cu bombă în Nigeria! 3 oameni au murit şi alţi 19 sunt grav răniţi (VIDEO) – Black News

Purtătoarea de cuvânt a lui Yoon declarase iniţial că nu este programată nicio întâlnire oficială dintre noul preşedinte şi emisarul american. Dar cei doi au asistat “la o cină privată şi informală cu vin” marţi, aceasta fiind prima lor întâlnire de când Yoon a câştigat alegerile luna trecută, care a fost organizată de vicepreşedintele parlamentului, Chung Jin-suk, un vechi prieten al lui Kim, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu întâlnirea.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a relatat prima despre această întâlnire. Echipa de tranziţie a lui Yoon a dat publicităţii o declaraţie potrivit căreia dineul a fost organizat în mod privat de Chung şi nu are semnificaţia unui eveniment diplomatic.

“Înţeleg că a fost o întâlnire amicală, care nu a avut scopul de a discuta probleme politice serioase precum programul nuclear nord-coreean”, a specificat sursa citată, sub rezerva anonimatului, invocând sensibilitatea diplomatică a unei astfel de întâlniri.

Vizita emisarului american la Seul intervine după ce Coreea de Nord a reluat testele cu rachete balistice intercontinentale, încălcând astfel un moratoriu pe care l-a instituit de bună voie în 2017 şi a dat semne că se pregăteşte să reia testele nucleare.

Citeşte şi: Americani şi europeni PREGĂTIŢI pentru NOI SANCŢIUNI împotriva Moscovei – Black News

Trupele sud-coreene şi americane au început săptămâna aceasta exerciţiile anuale comune, pe care Phenianul le-a denunţat ca pe o repetiţie de război.

Emisarul american a declarat luni, după discuţiile cu oficiali de la Seul, că aliaţii vor menţine “factorul de descurajare în termeni cât mai fermi posibil” şi vor răspunde într-un mod “responsabil şi decisiv” la “comportamentul provocator” al Coreei de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.